MINI Guard Blog


Hírek, Érdekességek az autók világából!

blog

Slusszkulcs lopás elleni védelem.


Hiába van az autóba beépítve a legmodernebb riasztó és lopás-gátló berendezések, ha ezeket a slusszkulccsal lehet kezelni. Ha a tolvaj megkaparintja a slusszkulcsot ezek a rendszereket az elkövető anélkül, hogy tudna róla, hatástalanította.

A bűnözők éjszakai betörések és egyéb bűncselekmények során megkaparintják a slusszkulcsot és az autó biztonsági rendszereit szabályosan, egy hang nélkül kiiktatva már viszik is a járművet. Sok felső és közép kategóriás modell esetén a gyári riasztó és indításgátló berendezések miatt ez az egyetlen mód arra, hogy eltulajdonítsák az autót.
A bűnözők drasztikus módszerek helyett a leggyengébb láncszemnek tartott slusszkulcsra utaznak, mivel így a legmodernebb biztonsági berendezés is könnyedén kijátszható.

A rablásgátló és indításgátló rendszerünk ilyenkor védi a gépkocsit. Kinyitást követően a rendszer kér egy azonosítást, amit egy tasztatúrán egy négy számjegyű PIN kód beütésével lehet elvégezni, de mivel a tolvaj nem ismeri a PIN kódot, egy perc elteltével leáll a gépkocsi és el kezd dudálni. Ha a tolvaj a gépkocsi kinyitását követően megpróbálja a rablásgátló és indításgátló berendezést hatástalanítani, erre is egy perc áll rendelkezésére és megszólal a kürt. Szemben a slusszkulccsal vezérelhető védelmi rendszerekkel, a rablásgátló rendszert nem lehet kikapcsolni csak a PIN kód vagy az azonosító kártya használatával.

A tolvajok másik drasztikus módszere a kiszállításos lopás vagy a motoros kapu, garázsajtó, gépkocsi feljáró elé emelt akadály. Kiszállva a gépkocsiból, hogy az akadályát eltávolítsa, ekkor a tolvaj beugrik az autóba és elhajt. A gyári és egyéb riasztók itt sem védik a gépkocsit, de a rablásgátó a járó motor mellett az ajtó becsukását követően azonosítást kér és egy perc elteltével leáll.
Azt tanácsoljuk az autósoknak, hogy vigyázzanak a slusszkulcsra, tegyék biztonságos helyre és lehetőleg ne hivalkodjanak vele, mert könnyen a rablók célpontjává válhatnak. A PIN kódot nem mondják el senkinek, de ha ez megtörtént, akkor változtassák meg, egy olyan négyjegyű számsorra, amit más nem ismerhet.

Kapcsolat


Kérje ajánlatunkat és Mi felvesszük Önnel a kapcsolatot!
Iroda:
DCA System Kft. | 1124 Budapest, Németvölgyi út 91/a
iroda@dcasystem.hu
Keressen minket bizalommal, akár tanácsadásra van szüksége.
Hívjon minket! +36 1 611 25 05