MINI Guard Blog


Hírek, érdekességek az autók világából!

blog

Itt törik fel a legtöbb kocsit a nyáron


Legtöbbször az autósok figyelmetlensége, óvatlansága vezet az autófeltörésekhez, nyáron pedig különösen aktívak a tolvajok - hívja fel a figyelmet a Generali.

A tolvajok a bevásárlóközpontok, stadionok parkolójában, nyáron pedig a strandokon, a Balaton, a Velencei-tó, illetve a Fertő-tó környékén a legaktívabbak - mondja Némedi Gábor rendőrezredes, a Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály Vagyonvédelmi Osztályának vezetője.

A tolvajok legtöbbször betörik az ablakot, kitépik, letörik a zárat, vagy a jeladó blokkolásával akadályozzák meg az autó bezárását. Kifigyelik, ha nagy értéket tesz valaki a csomagtartóba, majd a jeladó blokkolása után az egyik bűnöző követi az autóst, míg társa kipakolja a kocsit.

A legnagyobb hiba, ha valaki látható helyen hagyja értékeit, ebbe főleg strandolás előtt esik bele az ember. A biztosítótársasághoz már érkezett olyan kárbejelentés, mikor az ügyfelet a pénztárig követték, majd sorban állás közben emelték ki táskájából a kulcsot.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben 5019 alkalommal folytatott eljárást zárt gépjármű feltörése miatt: tavaly leggyakrabban pénzt (681 alkalom), illetve laptopot, notebookot vagy táblagépet loptak ki az autókból (587 alkalom).

Írja a Napi.hu

Kapcsolat


Kérje ajánlatunkat és Mi felvesszük Önnel a kapcsolatot!
Iroda:
DCA System Kft. | 1124 Budapest, Németvölgyi út 91/a
iroda@dcasystem.hu
Keressen minket bizalommal, akár tanácsadásra van szüksége.
Hívjon minket! +36 1 611 25 05